Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Kennisbank > Start op de basisschool > Onvolledig lesprogramma 4-jarigen

Onvolledig lesprogramma 4-jarigen.

Kinderen van 4 jaar mogen naar school maar zijn nog niet leerplichtig. Dat zijn ze pas vanaf 5 jaar. Scholen zijn niet verplicht om 4-jarigen een compleet lesprogramma aan te bieden.

Onderwijstijd

Als zich bijvoorbeeld problemen voordoen met de indeling van de leerkrachten of soms zelfs ruimteproblemen, dan heeft de school de mogelijkheid om 4-jarigen maar een deel van de week onderwijs te geven. Wel geeft de wet aan dat leerlingen in de totale basisschoolperiode van 8 groepen recht hebben op 7.520 uur onderwijs en dat leerlingen de kans moeten krijgen de gehele basisschoolperiode in 8 jaar te kunnen doorlopen.

Schoolgids

Als de school 4-jarigen geen volledig lesprogramma aanbiedt, dan moet dit in de schoolgids staan. Op het moment dat u uw kind inschrijft, gaat u in principe akkoord met de inhoud van de schoolgids.

Gerelateerde onderwerpen

Dossier

Vrijheid van onderwijs

In Nederland hebben we vrijheid van onderwijs. Wat is dit precies en wat betekent het voor jou en je kind?

Lees meer
Dossier

Aanmelden basisschool

Je hebt een basisschool voor je kind gekozen. Nu is het tijd om je kind bij die school aan te melden. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Lees meer
Dossier

Geweigerd door de basisschool

Is je kind geweigerd op de basisschool? Dan heb je vast vragen. Mag de school je kind wel weigeren? Om welke redenen mag dat, en wat kun je doen?

Lees meer
Dossier

Onderwijsachterstandenindicator CBS

Lees meer

Neem contact met ons op

We helpen u graag met al uw vragen.