Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Kennisbank > Mbo > Mbo niveau 1: Entreeopleiding

Mbo niveau 1: Entreeopleiding.

Het mbo kent vier verschillende niveaus. Het diploma dat de leerling op de middelbare school behaalde, bepaalt op welk mbo-niveau die zich kan inschrijven. Het instapniveau is niveau 1, ofwel de entreeopleiding. Welke toelatingseisen gelden er? Wat leert je kind? En wat kan je kind met het diploma? Lees het in dit artikel.

Voor wie is mbo niveau 1 opleiding?

De entreeopleiding is voor kinderen die geen diploma hebben waarmee ze naar een ander mbo-niveau kunnen. Bijvoorbeeld leerlingen uit het praktijkonderwijs of leerlingen die om wat voor reden dan ook op de middelbare school zijn uitgevallen. Je kind moet minimaal 16 jaar oud zijn om aan de entreeopleiding te kunnen beginnen. De opleiding duurt normaal gesproken 1 jaar.

Inhoud van de opleiding mbo niveau 1

Op niveau 1 leert je kind wat erbij om komt kijken om in een bedrijf of instelling te werken. Bijvoorbeeld hoe je afspraken maakt en omgaat met collega’s en klanten. Ook algemene vakken als Nederlands en rekenen komen terug. Met hulp van de docenten kiest je kind een beroepsprofiel. In de entreeopleiding ontdekt je kind wat die leuk vindt en waar die goed in is. Tijdens de studie is er dan ook veel persoonlijke aandacht en begeleiding.

Na de opleiding

Mbo-opleidingen op niveau 1 leiden op tot assistent in allerlei sectoren. Je kind kan na de opleiding dus gelijk aan het werk. Wil je kind nog verder doorleren? Dan is het mogelijk om door te stromen naar een mbo-opleiding op niveau 2: de basisberoepsopleiding.

Gerelateerde onderwerpen

Dossier

Privé: Mbo

Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders met kinderen in de schoolgaande leeftijd. Ouders kunnen bij ons terecht voor advies en antwoorden op hun vragen.

Lees meer
Dossier

Stage tijdens de mbo-opleiding

Tijdens de stage leert je kind hoe het is om straks te werken. Maar hoe zit het met afspraken?

Lees meer
Dossier

Regels rondom werktijden stage

Als je kind gaat stagelopen zijn er een paar regels rondom werktijden waar alle partijen zich aan moet houden.

Lees meer
Dossier

Stagediscriminatie

Het mag niet, maar helaas gebeurt het wel: stagediscriminatie.

Lees meer

Neem contact met ons op

We helpen u graag met al uw vragen.