Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Kennisbank > Pesten, veiligheid en gezondheid

Pesten, veiligheid en gezondheid.

Ieder kind heeft recht op een veilige leeromgeving. Daar moet school voor zorgen. Toch kunnen er op school situaties ontstaan die onveilig zijn of door een kind als onprettig worden ervaren. Denk bijvoorbeeld aan pesten, gezondheidsrisico’s, hygiëne en voeding.

Scholen moeten pesten tegengaan en zorgen voor een veilige school. Hoe ze dit doen, mogen zij zelf bepalen. We zetten de belangrijkste regels wat betreft pesten op een rij en adviseren u welke stappen u het beste kunt nemen.

Ook andere veiligheidsaspecten komen aan bod. Zo moeten de medewerkers op school een Verklaring Omtrent het Gedrag hebben om er te kunnen werken. En moet er minimaal één bedrijfshulpverlener (BHV'er) op school aanwezig zijn. Deze is verantwoordelijk voor de veiligheid in het geval van een incident of noodgeval.

Zodra uw kind naar school gaat, neemt de schoolarts de zorg voor en het dossier van uw kind over van het consultatiebureau. Hoofdluis kan voorkomen op school, het is verstandig uw kind regelmatig te controleren.

Neem contact met ons op

We helpen u graag met al uw vragen.