Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Kennisbank > Veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid.

Ieder kind heeft recht op een veilige leeromgeving. Daar moet school voor zorgen. Toch kunnen er op school situaties ontstaan die onveilig of ongezond zijn. Denk bijvoorbeeld aan gevaarlijke situaties, gezondheidsrisico’s, hygiëne en voeding.

Scholen moeten zorgen voor een veilige school. Ook op het gebied van gezondheid gelden er regels voor de school. We zetten de belangrijkste regels op een rij. En vertellen we je alles wat je moet weten over veiligheid en gezondheid.

We leggen je uit aan welke regels het personeel moet voldoen. Wie moet er een Verklaring Omtrent het Gedrag hebben? En heeft elke school een BHV'er? We vertellen je ook wat je kunt doen als je ziet dat er op school een onveilige situatie is ontstaan. En wat de regels voor de school dan zijn.

Daarnaast is gezondheid een thema dat op school steeds meer aandacht krijgt. Bijvoorbeeld voor gezonde lunches en een goede ventilatie. Op de basisschool krijgt uw kind te maken met de schoolarts en regels rondom hoofdluis. Ook daarover geven we je uitleg.

Neem contact met ons op

We helpen u graag met al uw vragen.