Home > Nieuws > Kennisbank > Examens > Dit moet je weten over de examenuitslag 2023

Dit moet je weten over de examenuitslag 2023.

14 juni 2023 Nieuws

Geslaagd, gezakt of toch een herkansing? Vandaag is het een spannende dag voor duizenden examenkandidaten in Nederland. Na maanden van hard werken, krijgen zij de uitslag van hun centraal schriftelijk examen. We hopen natuurlijk dat bij iedereen de vlag uit kan vandaag. Dit kun je verwachten:

Geslaagd?   

Het grote moment is aangebroken: je kind heeft examens afgelegd en hoopt natuurlijk een diploma te behalen. Als je kind examens deed in het eerste tijdvak, ontvang je de uitslag op woensdag 14 juni 2023. Scholen bellen tussen 12:00 en 17:00. De specifieke planning voor die dag zal door de docent worden gecommuniceerd aangezien dit per school kan verschillen. Om te bepalen of je kind geslaagd is voor het examen, zijn er verschillende regels en criteria van toepassing. Wanneer is je kind geslaagd voor het examen van vmbo, havo of vwo?

Toch een herkansing?

Iedere examenkandidaat heeft de mogelijkheid om één vak te herkansen van het officiële centraal examen. Als je hierin slaagt, ben je alsnog geslaagd voor je examens. De herkansing vindt plaats in het tweede tijdvak van de centrale examens. De uitslag van de herkansing wordt op 6 juli bekendgemaakt. Wat moet je weten over de herkansing?

Gezakt. Hoe nu verder?

Je kind is gezakt voor het eindexamen. Dat is natuurlijk erg vervelend. Hoe nu verder? Kun je nog zorgen dat je kind dit jaar toch slaagt? Kan je kind blijven zitten in het examenjaar? En wat zijn de andere mogelijkheden? We geven je een overzicht van de opties:

Vragen?

We feliciteren alle geslaagden en hun ouders! Mocht je nog vragen hebben over de examens of over de examenuitslag? Kijk op onze kennisbankpagina of neem contact met ons op via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl, WhatsApp of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

Gerelateerde onderwerpen

Eindexamens 2023 gestart: dit zijn de regels

Vandaag starten de examens 2023. Welke regels gelden er? Zijn er nog aanpassingen als gevolg van Corona? Lees het hier.

Lees meer

Staatsexamen

Lees wat het staatsexamen is en hoe het werkt.

Lees meer

Klachten bij examens

Soms gebeurt er iets tijdens de examens. Hoe gaat de school daarmee om?

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.