Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws

Nieuwsartikelen.

Nieuws
juli 14, 2020 9:58 am

Zomersluiting informatiepunt

Het informatiepunt van Ouders & Onderwijs beantwoordt dagelijks vragen van ouders. Van 20 juli t/m 9 augustus is het informatiepunt van Ouders & Onderwijs telefonisch gesloten. Vanaf maandag 10 augustus kunt u ons weer bellen met al uw vragen.

Lees meer
Nieuws
juni 29, 2020 3:13 pm

Vlagdagen voor geslaagde staatsexamenkandidaten

Middelbare scholieren vierden op 4 juni met een vlagdag dat ze geslaagd waren. Maar hoe zit dat met geslaagde staatsexamenkandidaten? Er was enige tijd onduidelijkheid over, maar de dagen dat ook voor hen de vlag uit mag zijn nu ook bekend gemaakt. Het eerste moment is al aanstaande vrijdag.

Lees meer
Nieuws
juni 26, 2020 6:07 pm

Formulier om verwachting schooladvies bij te stellen

Minister Arie Slob stuurde eerder een brief naar alle scholen. Daarin pleit hij ervoor dat ze alles in het werk moeten stellen om leerlingen te laten starten in een brugklas op een niveau dat recht doet aan hun capaciteiten en mogelijkheden. Om daartoe ook een bijdrage te leveren ontwikkelde Ouders & Onderwijs samen met de PO-Raad en VO-raad een formulier dat kan worden toegevoegd aan het overgangsdossier.

Lees meer
Nieuws
juni 25, 2020 8:42 am

Middelbare scholen na de zomer volledig van start

De middelbare scholen gaan na de zomervakantie weer volledig open. De voorwaarden zijn dat scholen hygiënemaatregelen treffen en dat voor die tijd het coronavirus niet is opgelaaid. Dat maakte het kabinet woensdag tijdens de voorlopig laatste persconferentie bekend.

Lees meer
Nieuws
juni 24, 2020 7:00 pm

Vraag & antwoord: scholen weer volledig open, wat nu?

De middelbare scholen gaan na de zomervakantie weer volledig open. Tot die tijd verzorgen ze een gedeelte van de tijd lessen. De basisscholen en de buitenschoolse opvang (BSO) gingen per 8 juni weer volledig open. En ook leerlingen in het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs gingen weer volledig naar school. De actuele situatie roept bij ouders vanzelfsprekend veel vragen op. De antwoorden op veelgestelde vragen leest u hier.

Lees meer
Nieuws
juni 22, 2020 5:12 pm

Behoud afstandsonderwijs voor thuiszitters

Tijdens de sluiting van de scholen in verband met de coronacrisis ontvingen alle leerlingen onderwijs op afstand via online lessen, video-instructies of door te bellen met hun leraar. Inmiddels zijn de scholen weer open en Ouders & Onderwijs vindt dat de kennis die is opgebouwd moet worden benut, waardoor het voor thuiszitters mogelijk blijft om onderwijs op afstand te volgen.

Lees meer
Nieuws
juni 18, 2020 1:57 pm

Ouders ongerust over gevolgen corona voor onderwijs

Middelbare scholen hebben sinds de uitbraak van het coronavirus veel moeten improviseren. De manier waarop leerlingen les krijgen verschilt van school tot school. Ouders maken zich zorgen over de gevolgen van corona voor het onderwijs. Dat blijkt uit de peiling van het Landelijk Ouderpanel.

Lees meer
Nieuws
juni 17, 2020 3:37 pm

Petitie gestart voor meer perspectief middelbare scholieren

Steeds meer ouders willen dat de onderwijstijd voor middelbare scholieren verruimd wordt. De jongeren zitten thuis achter de computer lessen te volgen terwijl ouders en jongere broers of zusjes vaak wel weer naar hun werk of de basisschool gaan. De ouders zien graag dat de jongeren meer perspectief geboden wordt.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.